Instructie

Wij zijn Iris en Puri (dochter en schoondochter van Hans en Hannie). Samen verzorgen wij de lessen op de Meyboom. Je kan komen lessen op zowel paarden en pony’s van ons als op je eigen paard of pony. De paarden en pony’s waar op gelest kan worden, hebben in de wedstrijdsport gelopen, Hierdoor kun je als ruiter veel leren van onze paarden en pony’s. Aandacht voor kwaliteit, talent en plezier staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom zijn bij ons de groepen niet groter dan vier ruiters. Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons komen paardrijden. Sinds kort zijn we ook aangesloten bij de FNRS. Onze accommodatie voldoet aan hoge kwaliteitseisen van de FNRS en wij verzekeren je dat je leert paardrijden op een leuke en veilige manier. Als je op een paard/ pony van ons les krijgt, krijg je een ruiterpaspoort toegestuurd. Hierin kun je van alles in bijhouden, zoals lessen en behaalde diploma’s. Meerdere keren per jaar verzorgen wij diverse activiteiten, zoals dressuur- en springwedstrijden, F- proeven, de FNRS zitcompetitie en in de zomervakantie organiseren we een ruiterkamp.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met paardrijden?

Wij adviseren vaak om te beginnen vanaf 6-7 jaar. Het komt wel eens voor dat kinderen op jongere leeftijd kennis komen maken met paardrijden. Dit kunnen we altijd samen met ouders bespreken.

Zijn de lessen alleen voor kinderen bedoeld?

Nee, zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht voor paardrijles.

Hoe zien mijn eerste lessen eruit?

Als je een beginnende ruiter bent krijg je de eerste paar lessen alleen les (privé les). Ook volg je les om alles te leren over het poetsen en opzadelen. Wanneer de basisbeginselen goed zijn, ga je samen met een groep van maximaal vier ruiters rijden. 

Wat moet ik aanschaffen voor mijn eerste paardrijles?

Wij begrijpen dat je niet meteen een outfit wilt aanschaffen. Daarom adviseren wij de eerste lessen een strakke broek of legging te dragen. Bij het schoeisel is het van belang om een zool te hebben met een klein hakje. Veiligheidscaps kun je voor de eerste periode bij ons lenen. Als je zeker weet dat je op paardrijles wilt dan is het goed om te beginnen met de aanschaf van een paardrijbroek, goed schoeisel en natuurlijk een goedgekeurde cap. 

Hoe lang duurt een les?

Een privé- les duurt een half uur en een groepsles duurt 45 minuten. Wij vinden het belangrijk dat je ook iets leert over de verzorging van het paard. Daarom zadelt iedere ruiter zijn eigen pony of het paard zelf op en af. Dat gebeurt buiten de lestijd om. 

Hoe kan ik opgeven voor paardrijlessen?

Je mag altijd bij ons langskomen voor informatie, op deze manier krijg je meteen een indruk van ons bedrijf. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar.