Instructie

Wij zijn Puri, Iris en Millie en wij willen jou graag leren paardrijden. Met veel plezier staan we dagelijks op stal lessen te geven en de paarden en pony’s te verzorgen. Of je nu een échte beginner bent of al gevorderd, wij willen iedereen helpen. Zelf hebben we hoge dressuur gereden en allemaal ons instructeursdiploma.
Bij ons staan aandacht, plezier en ontwikkeling voorop! Wanneer kom jij kennismaken?

Waarom paardrijden?
Paardrijden bij de Meyboom is geen paardrijden op een stokpaardje, een automatische manegepony of een hobbelpaard. Paardrijden bij de Meyboom is leren met plezier, op pony’s die zich hebben bewezen in de wedstrijdsport en het jou ook graag willen leren. Dit alles vindt plaats in een les van gemiddeld vier personen.
Wanneer je de basisvaardigheden goed beheerst, is het mogelijk een springlessen te volgen, deze lessen worden gegeven door Hans.

Bij de Meyboom in Lattrop is het niet alleen heel erg leuk om pony te rijden, het is ook nog eens heel erg leerzaam. Verschillende vaardigheden zijn bewezen gekoppeld aan paardrijden. Zo krijg je meer zelfvertrouwen, discipline en doorzettingsvermogen. Tevens is paardrijden dus wél een echte sport, het is een goede training voor rug- en buikspieren en daarnaast is paardrijden ook erg goed voor je lichamelijke houding.

Waarom bij de Meyboom?
Bij de Meyboom zijn we niet alleen maar bezig met paardrijden, ook de verzorging van de pony’s is erg belangrijk. Evenals alle bijbehorende theorie. Jaarlijks organiseren we bij de Meyboom meerdere competities waarin bijvoorbeeld veel aandacht wordt besteed aan de F-proeven. Ook Ruiters en amazones buiten de Meyboom mogen hieraan deelnemen. Bij de F-proeven wordt je beoordeeld door een officiële en onafhankelijke jury op zowel je vaardigheden als je kennis. Van deze competities maken we bij de Meyboom iedere keer weer een leuke en gezellige dag. Met aan het einde van de dag natuurlijk de prijsuitreiking, waarin leuke prijzen te verdelen zijn.

Nog meer activiteiten?
Naast de jaarlijkse competities en de wekelijkse lessen organiseren we ook ieder jaar weer  een kamp. afhankelijk van het aantal opgaves organiseren we één of twee kampen per jaar met maximaal vijftien kinderen. Een kamp duurt drie dagen en zit helemaal vol met paard gerelateerde activiteiten. Afgelopen jaar ontvingen wij van een ouder de leuke reactie: ‘Na het kamp is het voor ons geen Meyboom, maar Blijboom’. Daar worden wij natuurlijk ook erg blij van!

Wil jij ook lessen? Bel of app dan met Puri en vraag wanneer jij mag beginnen!

Wat je moet weten voor je eerste paardrijles
Veel van wat je wilt weten voordat je aan je eerste paardrijles begint, is al te vinden op deze website. Bekijk bijvoorbeeld deze pagina met veel gestelde vragen eens.