Wat je moet weten voor je eerste paardrijles

Je hebt vast veel vragen en vindt het misschien wel een beetje spannend. Je gaat je eerste paardrijles volgen. Natuurlijk mag je ons van alles vragen, maar om je alvast een eindje op weg te helpen, hier een overzicht met veel gestelde vragen.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen beginnen met paardrijden?

Wij adviseren vaak om te beginnen vanaf 6-7 jaar. Het komt wel eens voor dat kinderen op jongere leeftijd kennis komen maken met paardrijden. Dit kunnen we altijd samen met ouders bespreken.

Zijn de lessen alleen voor kinderen bedoeld?

Nee, zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons terecht voor paardrijles.

Hoe zien mijn eerste lessen eruit?

Als je een beginnende ruiter bent krijg je de eerste paar lessen alleen les (privé les). Ook volg je les om alles te leren over het poetsen en opzadelen. Wanneer de basisbeginselen goed zijn, ga je samen met een groep van maximaal vier ruiters rijden. 

Wat moet ik aanschaffen voor mijn eerste paardrijles?

Wij begrijpen dat je niet meteen een outfit wilt aanschaffen. Daarom adviseren wij de eerste lessen een strakke broek of legging te dragen. Bij het schoeisel is het van belang om een zool te hebben met een klein hakje. Veiligheidscaps kun je voor de eerste periode bij ons lenen. Als je zeker weet dat je op paardrijles wilt dan is het goed om te beginnen met de aanschaf van een paardrijbroek, goed schoeisel en natuurlijk een goedgekeurde cap. 

Hoe lang duurt een les?

Een privé- les duurt een half uur en een groepsles duurt 45 minuten. Wij vinden het belangrijk dat je ook iets leert over de verzorging van het paard. Daarom zadelt iedere ruiter zijn eigen pony of het paard zelf op en af. Dat gebeurt buiten de lestijd om.  Het is dus van belang om altijd een half uur voor aanvang van de les aanwezig te zijn.

Hoe kan ik opgeven voor paardrijlessen?

Je mag altijd bij ons langskomen voor informatie, op deze manier krijg je meteen een indruk van ons bedrijf. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar.